Zelf bewust worden

Praktijk voor Psychotherapie

Van harte, welkom. We hopen dat deze boodschap je in goede gezondheid bereikt.

Op dit moment is de website in overgang van oud naar nieuw. Geïnspireerd je de best mogelijke ervaring te bieden, hebben we onze online aanwezigheid geupdatet en versterkt. Zo kan je hier weldra genieten van een verbeterde gebruikservaring, nieuwe functies en de laatste info omtrent ons aanbod en events. We willen je bedanken voor je begrip tijdens deze overgang.

Mocht je vragen of feedback hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen op info@veerleponet.be

Veerle Ponet

🌟 Ontdek de kracht van familieopstellingen! 🌟

Op vrijdag 26 januari 2024 ben je van harte welkom op onze eerste opstellingsavond in Siloam VZW in Zonhoven.

Kan je moeilijk over emoties praten? Worstel je met persoonlijke uitdagingen? Draag je de zorgen van iedereen op je schouders? Leg je de lat voor jezelf continu te hoog? Loop je telkens tegen hetzelfde probleem aan? Het zijn enkele voorbeelden van gedragingen die kunnen voortkomen uit de ongeschreven regels van je familie. Regels die we als waarheid aannamen, waar we naar leven en die ons met momenten in de weg gaan zitten.

Met een familieopstelling krijg je de kans om diep in jezelf te duiken en de dynamieken binnen jouw familie te verkennen op een manier die je laat ervaren en zo andere diepten dan praten kan aanboren. Zo krijg je zicht op verborgen dynamieken en patronen in je familie en ontstaat de kans om familiepatronen doorbreken.

Van harte welkom, deel te nemen aan de avond. Dat kan als vraagsteller waarbij je een opstelling voor jezelf vraagt. Dat kan ook als representant waarbij je deelneemt aan opstellingen als dat gevraagd wordt. In beide vormen zitten kadootjes voor jezelf in de vorm van inzicht en overzicht.

De workshop gaat door vanaf 10 inschrijvingen. Praktische info wordt via email verstuurd. Van harte, welkom!

Event Informatie

Wanneer: 26 januari 2024 – Tijd: 19u – 22u

Locatie: SILOAM Holsteenweg 17,  3520 Zonhoven 

Prijs: Representant: €20 –  Vraagsteller: €60

Dit is een intieme bijeenkomst met beperkte ruimte, dus zorg ervoor dat je je plekje reserveert. Meld je aan vóór 11u op 25.01.2024  via onderstaand formulier.

🌿 Investeer in jezelf en ontdek de transformerende kracht van familieopstellingen.

Samen creëren we een veilige en ondersteunende omgeving waarin persoonlijke groei en heling centraal staan.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen op deze betekenisvolle avond!

Inschrijving 26/01/2024

Graag per 1 persoon inschrijven. Inschrijven vóór 11u op 25.01.2024  FAQ

  Een familieopstelling is een therapeutische techniek die oorspronkelijk is ontwikkeld door de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger. Het is een vorm van systemisch werken waarbij de focus ligt op de dynamiek binnen familiesystemen en de onderliggende patronen die van invloed kunnen zijn op het welzijn van individuen.
  Tijdens een familieopstelling wordt vaak gebruikgemaakt van representanten, mensen die de rollen van familieleden of belangrijke elementen in het leven van de cliënt op zich nemen. De cliënt plaatst deze representanten intuïtief in de ruimte, waardoor een ‘opstelling’ ontstaat die de verbindingen en dynamiek binnen het familiesysteem weerspiegelt.
  Door de opstelling te observeren, kunnen patronen, verstrikkingen of onopgeloste kwesties in het familiesysteem zichtbaar worden. De therapeut begeleidt vervolgens het proces om inzicht te krijgen in de onderliggende dynamieken en mogelijke oplossingen te verkennen. Het doel is vaak om verstoorde relaties binnen de familie te herstellen, onverwerkte emoties te verwerken en innerlijke balans te bevorderen.
  Familieopstellingen worden gebruikt binnen verschillende therapeutische benaderingen en kunnen in groepsverband of individueel worden uitgevoerd. Het is belangrijk op te merken dat hoewel veel mensen positieve ervaringen hebben met familieopstellingen, het ook een controversiële benadering is, en er zijn diverse opvattingen over de effectiviteit ervan binnen de reguliere psychologische gemeenschap. Het is altijd belangrijk om te werken met bekwame en ervaren professionals als je overweegt een familieopstelling te doen.

  • Diepgaand zelfinzicht

  • Heling van emotionele blokkades

  • Verbeterde relaties met familieleden

  • Doorbreken van herhalende patronen

  • Verhoogd welzijn en levensvreugde

  Over mezelf

  Veerle Ponet werkt als trainer, opsteller en IV-psychotherapeut. In de praktijk zijn jongeren (12+) als volwassenen welkom om zichzelf steeds beter te leren kennen en voelen. 
   
  De V-factor staat daarbij centraal: geVoel & unieke  geVoeligheden als cadeautje van en voor jezelf.
   
  Daarnaast coacht ze als logopediste en leraar al meer dan 15 jaar leraren, leerlingen en directies binnen secundair en hoger onderwijs met als persoonlijke missie de totale mens in het systeem onderwijs, een centralere plek te geven.

  VEERLE PONET

  Oude Kuringerbaan 13

  3500 Hasselt

  Copyright © 2023 – ZELF BEWUST WORDENinfo@veerleponet.bePrivacybeleid – BE 0846.290.158