Zelf Bewust Worden. Welkom.

Fijn je hier te ontmoeten.

Zelf Bewust Worden is de naam van het verlangen dat ik met me meedraag om mijn verhaal in de wereld te brengen. Van daaruit hoop ik anderen te inspireren met dat wat ik schrijf. Van daaruit werk ik ook als psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving om anderen te helpen hun verlangen te (h)erkennen en zo hun missie in de wereld te zetten. Dit alles met als hoger doel licht toe te voegen aan de wereld. Als ieder zijn specifieke talenten in de wereld zet, als we vervolgens die talenten bundelen voor het welzijn van ieder mens, dier, de natuur en de samenleving, dan creëren we een mooie plek om zelf te vertoeven én een mooie meerwaarde voor de generaties na ons. En aan dat ‘pay it forward-principe’ draag ik graag op mijn manier bij.

Dit doe ik aan de hand van 3 eenvoudige pijlers die mijn visie vorm geven: ZELF BEWUST WORDEN.

ZELF. Jouw verhaal in de wereld brengen is iets wat je zelf dient te doen. Ik kan het niet voor jou doen. Ik kan je wel als zijlijnsupporter, als psychotherapeut, verder vooruit helpen zodat jij zélf weer verder kan.
We werken hierbij met de kennis die je al hebt over jezelf en breiden waar nodig uit met die dingen die voor jou in de schaduw zitten, die je nu nog niet kent. Dat alles vraagt van jou bereidheid om aan de slag te gaan. Het is een pad dat je vreugde, rust en voldoening kan opleveren. Dat licht komt vrij als ook de donkere stukken in jou, verlicht mogen worden. Het is een weg die met momenten kan aanvoelen als hard werken omdat je verdriet, boosheid en andere minder leuke gevoelens kan tegen komen. Het levert je nadien wel voldoening op omdat jij zélf het werk hebt verzet dat je tot groei heeft gebracht. En dat zie je vertaald in gevoelsgedachten als: “Ik kan weer verder. Ik voel me rustiger. Ik voel me opgelucht. Ik voel terug blijheid. Ik zie nieuwe mogelijkheden. Ik durf mezelf laten zien. Ik laat mijn omgeving zien wie ik ben. Ik heb eindelijk terug contact met mezelf. “

BEWUST. Bewust willen werken aan jouw doel, vraagt aanwezig zijn in het nu. Het vraagt focus van jou. Dat komt tot uiting in tijd, tijd die jij spendeert aan het werken aan jezelf bijvoorbeeld al in de tijd die je neemt om therapie te volgen. Tijd om stil te staan. Tijd om te ervaren wat je voelt. Tijd nemen om doe-, denk- of ervaaropdrachten te doen die je vanuit een therapiesessie meekreeg. Dat alles gericht op jouw doel. Dat kan zijn een beter gevoel, een fijnere relatie, nieuwe mogelijkheden zien, liever omgaan met jezelf en van daaruit je omgeving.

WORDEN. Worden kan je begrijpen als groeien, ontwikkelen, de volgende stap zetten op je pad, transformeren. Daarmee vertrekken we vanuit jij zelf, al als volledig. Therapie kan je helpen om jouw kwaliteiten, jouw kracht te herontdekken zodat je nieuwe brandstof aangereikt krijgt om zélf verder vooruit te gaan. Therapie helpt je om de beweging die jij bent, zélf verder voort te zetten.

Geef jezelf de kans te genieten van wie je nu bent en te werken aan de jij die je wil worden.

ZELF BEWUST WORDEN. Mijn verlangen omgezet in een missie. Zelf Bewust Worden. Roept jouw verlangen hier om een kans? Laat het me dan weten. Je bent van harte welkom.

Hartelijk

Veerle Ponet