Zelf bewust worden. Het avontuur van de ervaring van jouw zelf.

 

 

Jezelf bewust verder leren kennen op die vlakken die minder comfortabel aanvoelen of pijn doen. Jezelf bewust verder leren kennen in het durven bezoeken van plaatsen in je gevoel ‘waar geen ander mens ooit geweest is’. Het wordt vaak ervaren als een avontuur.

Je gaat op weg met een doel voor ogen: “Jij”. Je komt hindernissen tegen die soms zomaar midden op de weg opduiken. Hindernissen of gevoelens van ongemak, boosheid, verdriet, pijn of leegte. Zaken die je niet meteen verwacht had maar waar je plots oog in oog mee komt te staan.

Je komt ook kadootjes tegen op je weg in de vorm van hulp van anderen, toevalligheden of het opruimen van oud zeer of oud verdriet. Het brengt je een gevoel van opluchting, van bevrijd zijn. Het biedt de kans ballast achterwege laten zodat je met een opgelucht en vrijer gevoel naar de toekomst kan.

Het is nIet te vergelijken met een dagtrip, eerder een reis in verschillende etappes op jouw tempo. Met als einde altijd een doorstart naar een nieuw begin. Met als oneindig einde: “Jij.” Jij die je bent in het nu, als persoon met een naam en een voornaam. Jij als liefhebbende medemens. Als energie die verder reikt dan de contouren van het lichaam.

Jij en jouw zelf; krachtige relatie als fundament om de ander verder te ontdekken.

Zelf Bewust Worden. Een kans om vanuit een betere zelfkennis, een beter aanvoelen van jezelf, in de toekomst in het leven van elke dag, makkelijker te kiezen voor dat wat bij jou past en wat voor jou goed voelt én die keuze, met respect voor elke medemens, kenbaar te maken. Een kans om wie je bent meer te laten zien aan anderen, ’the good or bad, the happy or sad.’ En te genieten van de vreugde die daar automatisch bij vrij komt.

Zelf Bewust Worden. Wees welkom om samen dat avontuur aan te gaan. 

Op jouw licht en vreugde.

Veerle Ponet