Zijn wie je bent?

Vrienden. Je hebt ze nodig. Ze zijn een klankbord in het delen van de kleine zaken die het leven groots maken en de grote zaken die het leven soms tot een uitdaging omvormen.

In het contact met de ander zie je jezelf weerspiegeld. In het contact met de ander krijg je betekenis. In het contact met de ander word je zichtbaarder.

Contact maken met de ander en in dat contact goed voor jezelf zorgen vraagt van je – als je dat wenst  – dat je jezelf laat zien. Niet alleen in aanwezig zijn fysiek maar ook in woorden of daden te handelen overeenkomstig dat wat je denkt en voelt. Zeggen wat je ervaart, zeggen wat je nodig hebt, uitdrukken hoe je het contact met de ander graag ziet evolueren om vervolgens samen te zoeken, creëren, ervaren en bijsturen dat wat werkt voor beide.

In het contact met de ander is het je misschien al eens voorgevallen dat je onzichtbaar blijft. Dat het voelt alsof je keel op slot zit. Dat schaamte of een gevoel van je gekwetst voelen het van je overneemt op momenten die je kansen aanreiken om jezelf te zijn en je te laten zien. En in plaats van jezelf te laten zien, verkramp je, verstil je of trek je je terug in woorden of handelingen die zo vertrouwd zijn en soms zo ver weg staan van jou.

Bang zijn om de reactie van de ander. Willen schuilen voor de hardheid van de ander. Niet vertrouwd zijn met het aangeven van eigen grenzen. Verdriet voelen omdat je je al heel lang niet gehoord of gezien voelt. Angst ervaren niet opgevangen te worden als je je schelp van veiligheid even aan de kant schuift.

Momenten van kwetsbaarheid die van de ander vragen om een luisterend hart en bereidheid er te zijn voor jou zoals je bent. Momenten van grote kansen. Momenten die gepaard gaan met grote angst.

Verlangen en angst. Als hemel en hel vereenzelvigd in het moment. Nu. Het is alles dat er is.

Kiezen voor je zelf. Nu. Het is alles dat er is.

Psychotherapie hoeft geen dienst te zijn waarbij enkel bij grote crisissen een beroep op gedaan wordt. Psychotherapie rijkt kansen aan om in elk nu moment te kiezen voor je zelf. In stapjes. Elke stap vooruit is een stap vooruit. Daar waar angst je weerhoudt stappen vooruit te zetten, kan psychotherapie ondersteunend zijn op je weg. Psychotherapie, in gesprek gaan met je zelf, via de spiegel en (h)erkenning van een therapeut werkt ver-rijkend, kan helen.

Zelf Bewust Worden zet in op volwassenen die bewust kiezen om die weg in te slaan. Om te groeien naar meer van zich-zelf.

Je bent van harte welkom, jij met je verhaal, met de woorden die je laat zien of vakkundig verstopt. Je bent welkom zoals je bent. Samen gaan we op weg.

Op jouw goed gevoel,

Veerle